Uns bons reganyats amb cafè italià

Uns bons reganyats amb cafè italià

Els reganyats són una deliciosa especialitat de la pastisseria catalana, que destaca per la seva textura cruixent i sabor subtilment dolç. Aquests dolços, també coneguts com a rosquilletas o canelons, estan fets principalment amb farina de blat, sucre, ou, oli...
Comença novembre amb una coca de sanfaina del Forn Mir Artesà

Comença novembre amb una coca de sanfaina del Forn Mir Artesà

La coca de sanfaina és un plat tradicional català que ens submergeix en els sabors i aromes de la cuina mediterrània. Aquesta delícia, típica de la regió de Catalunya, és una combinació perfecta de verdures fresques, tomàquet, ceba i altres ingredients, tot això...
Has tastat el nostre pa alemany?

Has tastat el nostre pa alemany?

El pa alemany és conegut per la seva varietat i qualitat, reflectint la rica tradició panadera d’Alemanya. Aquest pa, conreat i elaborat amb cura, posseeix diverses propietats nutricionals i gastronòmiques que el fan estimat arreu del món. Un dels aspectes...
Propietats de pa d’espelta

Propietats de pa d’espelta

El pa de espelta, conegut també com a «farro» en altres cultures, és una antiga varietat de blat que ha captivat l’interès dels amants de la cuina saludable. Aquesta cereal, que ha estat cultivat durant segles, és apreciat no només pel seu sabor únic, sinó també...
El pa «makaki» més que pa un nex entre cultures

El pa «makaki» més que pa un nex entre cultures

Una anècdota fascinant del pan africà es remunta als antics temps del regne de Kongo, a l’Àfrica Central. Es diu que quan els missioners portuguesos van arribar a aquesta regió a la recerca de convertir la població al cristianisme, van ser rebuts amb generositat...
Històries del pa

Històries del pa

Sabies que… …Segons l’Epopeia de Gilgamesh, des de fa 5.000 anys el pa ja s’oferia als déus. La seva simbologia inclouria en els racons més profunds de l’inconscient col·lectiu dels pobles mediterranis la idea de la procreació i els...
És hora de dinar i cal un bon pa a taula

És hora de dinar i cal un bon pa a taula

En la gastronomia catalana, el pa no és només un acompanyament, sinó un protagonista indiscutible de la taula. Aquest aliment tan humil com versàtil és l’element fonamental de molts plats tradicionals, complementant i realçant els sabors de la cuina catalana....