Alguns dels pans més típics d’Egipte inclouen el «Aish Baladi» i el «Fino». El «Aish Baladi» és un pa integral fet amb farina de blat sencer, aigua, sal i llevat. Té una textura densa i una crosta cruixent, i és consumit diàriament per molts egipcis. D’altra banda, el «Fino» és un pa pla i prim, similar al pita, que es fa amb farina de blat i es cou en una planxa calenta. S’utilitza principalment per fer sandvitxos o per acompanyar menjars com el ful medames o el falafel.

Quant a les seves propietats, aquests pans ofereixen beneficis nutricionals importants. El «Aish Baladi», al ser elaborat amb farina de blat sencer, manté la fibra i els nutrients del gra, oferint una font de carbohidrats complexes, vitamines i minerals essencials com el ferro. A més, la fibra ajuda a mantenir una bona digestió i a controlar els nivells de sucre en sang.

D’altra banda, el «Fino», tot i ser més prim, també ofereix valor nutricional. És baix en greixos saturats i colesterol, i proporciona carbohidrats per a l’energia, a més de contindre vitamines del grup B i minerals com el calci i el fòsfor, essencials per a la salut dels ossos i els músculs.

En resum, tant el «Aish Baladi» com el «Fino» són pans tradicionals d’Egipte que, a més de ser deliciosos, ofereixen beneficis nutricionals importants, essent una part integral de la dieta egípcia i contribuint al benestar i la salut dels seus consumidors